Roti kukus

roti kukus mamma mudrikah

 

Ingrediënten

 

5 eieren

500 gram suiker

3 zakjes vanille suiker

1 zakje bakpoeder

500 gram bloem 

1 theelepel zout

1 glas 7Up

1 eetlepel[ cacao of 1 theelepel pandanpasta of rozenpasta

 

Bereidingswijze

Mix de eieren met de suiker, de vanillesuiker en het zout ongeveer 15/ 20 minuten tot een luchtig beslag.
Voeg nu geleidelijk de bloem met het zakje bakpoeder toe en zorg dat de bloem goed gemengd wordt.

Dan nu het glas 7Up. Echt waar??? Lees ik dat goed?? Ja dat lees je goed.

Dit zorgt voor een nog luchtigere cake!


Giet een derde van je beslag in een andere kom en doe hier de cacao of de pandan of rozenpasta bij en roer even goed door. 

Heb je een stoompan met gaatjes onder en aan de zijkanten dan doe je in het stoomgedeelte een theedoek en hier giet je eerst het witte beslag in gevolgd door het gekleurde beslag. Roer met een cocktailprikker het gekleurde beslag erdoor. Zo krijg je een mooi gemarmerde cake.
Doe in de onderste pan gekookt water en zet de stoompan erop. Pak je deksel ook in met een theedoek, zodat de stoomdruppels niet direct op je cake vallen.
Heb je geen stoompan kan je gewoon een vergiet gebruiken. (pas op met kunststof op smelten) (Leg een theedoek in de vergiet. Giet het beslag erin en zet deze op een pan met kokend water.

Plaats ook hier een passende deksel verpakt in een theedoek boven op. 

Stoom de cake in ca. 50 minuten gaar.

Houd goed in de gaten dat er genoeg water in de onderste pan blijft en zo nodig bijvullen.

Vooral heel heel heel belangrijk, je mag absoluut niet kijken in de bovenste pan voordat de 50 minuten voorbij zijn, want dan mislukt de cake gegarandeerd:)