Nasi Goreng Kampung

Nasi Goreng Kampung

gebakken rijst van het dorp

 

Kampung betekent dorp in het Indonesisch. Deze versie van nasi goreng komt dan ook uit het dorp. Net zoals bij bijvoorbeeld Italiaanse gerechten heeft elk dorp zijn eigen versie. Ik denk zelfs dat elke familie een eigen versie heeft. Ga lekker aan de slag en creëer jouw eigen versie.

 

4 personen

20 minuten

 

Wat heb je nodig?

 

  • een pan
  • snijplank
  • scherp mes
  • een wok
  • houten lepel

 

En verder

 

  • 600 gram gekookte rijst
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 sjalot uitjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eieren
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels bouillonpoeder kip
  • 2 theelepels zout
  • gebakken uitjes (toko)

 

Trek je schort maar aan!

 

Stap 1

Snijd de sjalot uitjes, de knoflook en de rode peper in kleine stukjes. Zet je wok op het vuur en doe er de zonnebloemolie in. Bak eerst even de sjalotjes en voeg dan de knoflook toe. goed blijven roeren, want knoflook bakt snel bruin. Gooi de rode pepertjes erbij en bak alles even op hoog vuur.

 Stap 2

Gooi de eieren erbij en blijf goed roeren, zodat de eieren allemaal kleine stukjes worden.

Stap 3

De gekookte rijst mag erbij plus het zout en de bouillonpoeder. Je mag het weer lekker op hoog vuur bakken voor ongeveer 5 minuten en blijf de rijst steeds omscheppen. Heel belangrijk, blijf proeven! Wil je meer smaak of wat zouter? Voeg wat bouillonpoeder of zout toe. Steeds een beetje totdat jij het lekker vindt.

 

tip: strooi op je bord wat gebakken uitjes eroverheen.

tip: houd je van pittig? voeg dan een extra pepertje toe