Sambal Goreng Tempeh 

 

Ingrediënten

Wat heb je nodig?

  • 1 blok tempeh
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt 
  • 1 rode peper fijngehakt (of meer als je pittig wilt)
  • 1 theelepel kurkuma-poeder
  • 1 theelepel Gula Djawa (palmsuiker)
  • 1 theelepel zout
  • flinke scheut Ketjap Manis
  • olie 

 

Bereidingswijze

Snijd het blok tempeh in de lengte in repen en daarna in de breedte in stukjes van ongeveer 4 cm.
Frituur de stukjes tempeh goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Bak de uien eerst goudbruin en voeg de knoflook en pepers toe en bak deze mee voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de ketjap, suiker, zout, kurkuma-poeder en wat water toe en zo g dat het een zoet pittige saus wordt.
Meng de gefrituurde tempeh erdoorheen en bak nog even mee.


Maak er lekker witte rijst bij, wat komkommer en smullen maar.

Of bestel een Nasi Campur, Nasi Uduk, Hapjesplank of Indonesisch feestje; hier zit de Tempeh gewoon bij.