Sambal Goreng Tempeh 

 

Ingredienten

Wat heb je nodig?

  • 1 blok tempeh
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt 
  • 1 rode peper fijngehakt (of meer als je pittig wilt)
  • 1 theelepel kurkuma-poeder
  • 1 theelepel Gula Djawa (palmsuiker)
  • 1 theelepel zout
  • flinke scheut Ketjap Manis
  • olie 

 

Bereidingswijze

Snijdt het blok tempeh in de lengte in repen en daarna in de breedte in stukjes van ongeveer 4 cm.
Frituur de stukjes tempeh goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Bak de uien eerst goudbruin en voeg de knoflook en pepers toe en bak deze mee voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de ketjap, suiker, zout, kurkuma-poeder en wat water toe en zo g dat het een zoet pittige saus wordt.
Meng de gefrituurde tempeh erdoorheen en bak nog even mee.


Maak er lekker witte rijst bij, wat komkommer en smullen maar.