Bamisoep van Mamma Mudrikah

bamisoep met lepel en gebakken uitjes van Mamma Mudrikah

ingrediënten

🌶️ Zonnebloemolie
🌶️1 eetlepel sambal oelek
🌶️2 teentjes knoflook
🌶️1 bouillonblokje kip of groenten
🌶️1 theelepel gemberpoeder
🌶️1 theelepel zwarte peper
🌶️ Zout

🌶️1 flinke scheut ketjap manis

 

🌶️1 scheutje sojasaus
🌶️Wok noodles 2 pakjes
🌶️Groenten bijv paksoi, snijbiet, taugé, Chinese kool ( Grof snijden)
Eventueel plakjes wortel. 1 soort groenten is al genoeg voor een heerlinke soep.
🌶️ Gebakken uitjes
🌶️Lente ui

 

bereidingswijze

Verhit olie in je wok en doe de sambal oelek erin en blijf roeren, voeg de fijn gesneden knoflook toe en blijf roeren. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg alle kruiden toe.
Voeg de ketjap manis en de sojasaus toe. Proef even goed en voeg zonodig wat zout, sambal en/ketjap toe. Net hoe jij het lekker vindt.
Breek de woknoodles boven de pan. Voeg gekookt water toe zodat de noedels ruim onder water staan.
Als de noedels voor 3/4 gaar zijn, voeg je de zachte groenten toe en de taugé.
Heb je hardere groenten dan voeg je die tegelijkertijd met de noodles toe.
Zijn de noodles gaar, dan kan jij gaan smullen van een bowl of comfortfood!
Strooi er wat gebakken uitjes en lente ui op voor extra smaak.

Selamat makan!